ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

   Μεταχείριση της βαφής των ενδυμάτων

   Κατά την διάρκεια της βαφής των ενδυμάτων, διάφορα είδη από χρωστικές και βοηθητικές ουσίες θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την φύση των ενδυμάτων. Επιπρόσθετα, η χρησιμοποίηση διάφορων χημικών όπως αναγωγικά μέσα, οξειδωτικοί παράγοντες, όξινα και αλκαλικά είναι συνήθη.
    Όταν αυτές οι χρωστικές ουσίες και τα χημικά χρησιμοποιούνται σε αφθονία μπορεί να συμβεί αλλαγή του χρώματος των μεταλλικών στοιχείων του φερμουάρ ,με αποτέλεσμα σποραδικά να δημιουργηθεί λέκιασμα στο ύφασμα του ενδύματος.
    Η εμφάνιση της αλλαγής του χρώματος μπορεί να ποικίλει από στιγμή σε στιγμή ανάλογα με (αλλά δεν περιορίζεται) στους ακόλουθους παράγοντες:
        - Φύση και συγκέντρωση των χρωστικών / χημικών ουσίων που χρησιμοποιούνται.
        - Θερμοκρασία επεξεργασίας κατά τη διάρκεια της βαφής των ενδυμάτων.
        - Διάρκεια της διαδικασίας.
        - Αντοχή της βαφής των υφασμάτων των ενδυμάτων.
    Πολύ συχνά, η αλλαγή του χρώματος / το πρόβλημα του λεκιάσματος θα μπορούσε να επιταχυνθεί όταν τα φερμουάρ κρατιούνται / πιέζονται ενάντια με τα υφάσματα των ενδυμάτων κάτω απο υγρή κατάσταση (ή σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία) για πολύ καιρό.
    Για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων σε περίπτωση που τα φερμουάρ θα πρέπει να υπόκεινται στην διαδικασία της βαφής των ενδυμάτων, ένα προ-παραγωγικό τεστ πάνω στην αντίδραση των φερμουάρ χρειάζεται για να αποτραπεί κάθε ανεπιθύμητη επίπτωση και για τα φερμουάρ και για τα ενδύματα.

Copyright © 2013-22 S-K.GR